Ruta de navegació

Tornar a Actualitat

Actualitat

null Sant Pau obte el segon premi dels guardons CSC Impulsa pel projecte TRANSFORM de Ginecologia i Obstetricia

Actualitat
27/10/2022
Sant Pau obté el segon premi dels guardons CSC Impulsa pel projecte TRANSFORM de Ginecologia i Obstetrícia

Sant Pau ha rebut el segon premi dels guardons CSC Impulsa que organitzen, en primera edició, el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) en col·laboració amb Roche Farma. El projecte premiat de Sant Pau, “TRANSFORM”, sorgeix directament de les recomanacions creades juntament amb les dones participants de la investigació. Es tracta de desenvolupar un model innovador d'abordatge integral de l'endometriosi, que inclogui no només l'esfera estrictament ginecològica, sinó d’altres com la física i la psicològica.

La cerimònia de lliurament dels guardons va comptar amb més de 200 professionals del sector sanitari de Catalunya. Les tres propostes guanyadores, seleccionades entre 14 projectes finalistes, s'han decidit a la mateixa cerimònia, després que els equips hagin presentat les seves candidatures a l'estil pitch day. La decisió final ha anat a càrrec del conjunt d'assistents i d'un jurat d'excepció, format per destacats professionals de l'àmbit de la salut i la innovació. Aquests guardons permeten detectar i reconèixer iniciatives innovadores en els centres que formen part de la xarxa del CSC.

El primer premi, que comporta una aportació econòmica de 30.000 euros, ha estat per al projecte de Badalona Serveis Assistencials, pel projecte ‘La prevenció dels trastorns musculoesquelètics en personal sanitari mitjançant l'ús de l’exoesquelet’. Aquest projecte permet l’ús d’exoesquelets per evitar els accidents laborals per sobreesforços entre el personal sanitari. Aquesta és una de les principals causes d'incapacitat temporal entre els professionals del sector sociosanitari.

La segona entitat premiada ha estat l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, que ha rebut 20.000 euros pel projecte ‘TRANSFORM: Transformant l’endometriosi’. La proposta sorgeix directament de les recomanacions creades juntament amb les dones participants de la investigació. Es tracta de desenvolupar un model innovador d'abordatge integral de l'endometriosi, que inclogui no només l'esfera estrictament ginecològica, sinó d’altres com la física i la psicològica.

El tercer premi ha recaigut en Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que comptarà amb 10.000 euros per impulsar el projecte ‘HomeConnect’. Aquesta proposta pretén dissenyar i implementar una plataforma mHealth per als professionals de salut dels dispositius d'atenció domiciliària, que permeti la integració i intercanvi de dades en temps real d'altres plataformes ja utilitzades, que facin servir tant dades obtingudes pels professionals com pels pacients.

A més de l'import econòmic, els responsables dels tres projectes premiats tindran accés a un programa de mentoring per treballar la millora de les iniciatives.

El jurat d'aquesta primera edició dels premis CSC Impulsa ha estat format per Rossana Alessandrello, directora de Compra Basada en Valor de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS); Anna Borrell, consultora sènior a l'Oficina Next Generation-ACCIÓ; Josep Corbella, periodista especialitzat en ciència i salut; Joan Cornet, director general d'InnoHealth Academy; Joan Guanyabens, consultor de tecnologies de la informació en salut i innovació; Ramon Maspons, director d'Innovació d’AQuAS; Montserrat Llavayol, subdirectora general de Recerca i Innovació en Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya; Caridad Pontes, gerent del Medicament del Servei Català de la Salut (CatSalut), i Josep Tabernero, cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

 

La innovació, motor de canvi en el sistema de salut

Els premis CSC Impulsa s'emmarquen en el conveni de col·laboració subscrit entre el CSC i Roche Farma, que té com a principal finalitat impulsar noves propostes en el sistema sanitari, incentivant la cultura de la innovació en les organitzacions de salut i fent costat al desenvolupament de projectes en aquest àmbit.

Les candidatures han hagut d'ajustar-se a determinades categories, que van des dels resultats en salut, la compra innovadora o la sostenibilitat, passant pel Big Data i els algorismes predictius, la prevenció en salut o la satisfacció de pacients i professionals.

El president del Consorci de Salut i Social de Catalunya, Manel Ferré, ha assenyalat que l'organització de CSC Impulsa s'emmarca en l'aposta de la institució per la innovació, com a “palanca de la sostenibilitat dels sistemes de salut”. “Els grans reptes, presents i futurs, s'han d'abordar des d'una mirada innovadora, en la qual aspectes com la gestió dels processos, la digitalització o la robotització tindran un paper protagonista”, ha assenyalat.

Per a ajudar les organitzacions sanitàries a afrontar aquests reptes, el Consorci ha impulsat iNexesCSC, un hub d'innovació en el qual participen 29 entitats associades. “Es tracta d'una comunitat pràctica d'innovació, des de la qual es volen promoure les iniciatives innovadores i assegurar la seva adopció i escalabilitat”, explica Toni Gilabert, director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC. “Els premis d'avui són un impuls més a aquestes iniciatives”, ha apuntat.

Per part seva, la directora de Roche Farma a Catalunya, Rita Casas, ha felicitat els responsables dels projectes guanyadors i ha assenyalat que el suport a aquests guardons forma part del “ferm compromís de Roche Farma amb el foment de la innovació i amb la col·laboració amb entitats públiques i privades per a potenciar iniciatives que, a través de la implicació dels mateixos professionals sanitaris, es tradueixin en millores de la qualitat assistencial i la salut i qualitat de vida dels pacients”.

 

Més informació: 

http://www.consorci.org/innovacio-partenariat/cscimpulsa/

https://acortar.link/2pSEe9

Continguts relacionats

Home Formulari Iframe