Ruta de navegació

Actualitat

null Sant Jordi a lHospital

Actualitat
13/04/2023
Sant Jordi a l’Hospital

La festa més literària i floral arriba als passadissos de Sant Pau ja durant els dies previs a Sant Jordi. Al llarg de la setmana vinent, l’Hospital s’anirà omplint d’activitats relacionades amb el món del llibre i el color vermell de la rosa en tenyirà tots els racons. El dimecres 19 es podrà trobar un punt de bookcrossing i tothom que s’acosti al vestíbul principal gaudirà de les lectures en viu dels nostres professionals, que també ens desvetllaran les seves preferències literàries. El Recinte Modernista obrirà les portes a tots els públics durant el 23 d’abril. Deixa’t contagiar per l’esperit primaveral, apropa’t a Sant Pau i participa amb nosaltres de la gran festa de la cultura.

 

Les activitats previstes per Sant Jordi 2023:

Bookcrossing

T’agrada compartir cultura? Hem preparat, al “chill out” de la cafeteria del públic, un espai de bookcrossing o passallibres. Porta aquells que ja has llegit i no vols guardar a casa, et posarem un segell i podràs intercanviar-los pels que més t’agradin de l’espai de bookcrossing de Sant Pau.
Una activitat prevista el 19 d’abril (de 10 a 14 i de 15 a 18 hores).

 

Sessions de lectura

Vols saber què els hi agrada llegir als professionals de Sant Pau? Apropa’t el 19 d’abril al vestíbul de Sant Quintí: hem organitzat un matí de lectures. Treballadors de l’Hospital parlaran dels seus llibres preferits i en llegiran un petit fragment. Les lectures estaran amenitzades amb la música de piano de Maria Canals de la mà també de diferents professionals de Sant Pau.

Una activitat prevista el 19 d’abril (de 10 a 13.30 hores).

En paral·lel, a les sales d’espera d’hospitalització d’Oncologia i Geriatria es faran dues sessions de lectura per aquells pacients que no es poden traslladar fins al vestíbul.

 

Parada de la Fundació Villavechia

El divendres 21, de 9 a 13 hores, al vestíbul de Sant Quintí la Fundació Enriqueta Villavecchia posarà una parada solidària amb motiu de Sant Jordi i els beneficis recaptats aniran als projectes de la Fundació, entitat sense ànim de lucre de caràcter benèfic assistencial. 

 

Apropa’t al Recinte Modernista de Sant Pau

Amb motiu de la festivitat de Sant Jordi, el Recinte Modernista de Sant Pau obre les seves portes al públic amb activitats gratuïtes prèvia inscripció.

 

 

Programa d'activitats: 

Tot el dia (10-18.30 h) 

Any Domènech i Montaner: projeccions fotogràfiques a les sales Pau Gil i Francesc Cambó 
Per celebrar l’any Domènech i Montaner es projectaran diferents imatges d’esbossos, plànols i vistes panoràmiques de terrenys que recullen l’elaboració del projecte i l’execució de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Més de 2.000 plànols elaborats entre el 1901 i el 1930. 
 
Els dracs i les roses de Sant Pau 
Descobreix les referències a la llegenda de Sant Jordi que hi ha amagades per diferents racons de l'antic hospital amb l'ajuda d'un plànol interactiu que et podràs descarregar al telèfon mòbil. 
 
Parada de llibres a l’accés principal del Recinte Modernista 
La botiga Laie de Sant Pau  instal·larà un punt de venda de llibres on trobareu les darreres novetats literàries i una àmplia selecció de títols sobre modernisme, arquitectura i la història de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. 

 

11.30-14 h 

Jam Session de Lied a la sala Lluís Domènech i Montaner 
En el marc del cicle Primavera LIFE, de la Fundació Victoria de los Ángeles, els estudiants del Màster Oficial de Lied de l'ESMUC oferiran diversos recitals. 

 

12-14.30 h 

Ballada de Swing als jardins del Recinte Modernista 
Afegiu-vos a la ballada de swing organitzada per BCNswing.