Ruta de navegació

Actualitat

null El curs de Farmacia Clinica Joaquim Bonal celebra els seus 50 anys a lHospital de Sant Pau

Actualitat
18/05/2023
El curs de Farmàcia Clínica Joaquim Bonal celebra els seus 50 anys a l’Hospital de Sant Pau

Ahir dijous 18 de maig a la tarda, el curs de Farmàcia Clínica, creat pel Dr. Joaquim Bonal, va celebrar una Jornada per commemorar els seus 50 anys de vida. El projecte de docència iniciat l'any 1974 a l'Hospital de Sant Pau va ser pioner a l'Estat i ha tingut lloc ininterrompudament i de manera anual, atraient i formant a professionals nacionals i internacionals i convertint-se en un referent per al sector. Des de llavors i fins l'actualitat cada any ha tingut lloc a l'Hospital. Al llarg d'aquests 50 anys, hi han passat més de 3.200 alumnes.

La Farmàcia Clínica forma part de l'ADN del Servei de Farmàcia de Sant Pau i té com a objectiu treballar per la salut de les persones i millorar l'ús dels medicaments en estreta col·laboració amb els equips mèdics, d'Infermeria i apoderant al pacient. La Farmàcia de Sant Pau ha mantingut el lideratge en Farmàcia Clínica a tot l'Estat en aquest mig segle d'història, com així va destacar ahir la presidenta de la Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria.

La Jornada d'ahir, inaugurada pel gerent de l'Hospital Dr. Adrià Comella, va ser presentada per la periodista Cristina Puig. Es va iniciar amb una entrevista a la Dra. M Antònia Mangues i hi van participar antics alumnes del curs, farmacèutics clínics de Sant Pau i d'altres Hospitals, membres del CatSalut, el Col·legí de Farmacèutics, representants de la Universitat de Barcelona i de la Ramon Llull, de la indústria farmacèutica i caps de servei de Farmàcia d'altres Hospitals de Catalunya i de l'Estat.

La Jornada va ser un acte de commemoració del mig segle de vida d'un projecte docent únic i d'una forma d'exercici professional, un espai per agrair a tots els que ho han fet possible i plantejar i debatre els reptes futurs de la Farmàcia clínica.