Ruta de navegació

Actualitat

null Dia mundial tabac 2022

Actualitat
30/05/2022
Dia Mundial sense Tabac

Sant Pau, a través de la Comissió sense Fum de l'Hospital, se suma a les iniciatives del Dia Mundial Sense Tabac amb el lema “Desfés-te del tabac, ara és el moment!" previstes per aquest 31 de maig.

L’Hospital organitza diverses taules informatives, una el mateix 31 de maig al vestíbul de Sant Quintí, i des del 25 de maig hi haurà instal·lat un punt informatiu fix al Campus Sant Pau. A més tindrem activitats de dinamització en xarxes per tal de conscienciar sobre la importància de deixar de fumar i l'afectació del tabac en el medi ambient.

 

Sant Pau se suma a la campanya de l'OMS "El tabac, una amenaça pel nostre medi ambient" i emfatitza també l'amenaça del tabac per al cos:


Punts d’amenaça per al cos:

- El consum de tabac és la primera causa de pèrdua de salut i de mortalitat prematura evitable. El 12% de les defuncions mundials estan relacionades amb el tabac.

- És un factor de risc important de les malalties cardiovasculars i respiratòries cròniques, així com de càncer.

- Els fumadors tenen més probabilitats de desenvolupar símptomes greus en cas de tenir COVID-19 en comparació amb els no fumadors.

- El fum ambiental del tabac incrementa el risc de càncer de pulmó i malalties del sistema respiratori en les persones no fumadores.


Punts d'amenaça per al medi ambient:

- El tabac destrueix el nostre medi ambient

- Perjudica la salut de les persones a causa del cultiu, la fabricació, la distribució, el consum i l'eliminació dels productes de tabac.

- Aquestes causes enverinen l'aigua, el sòl, les platges i els carrers amb substàncies químiques, deixalles tòxiques, burilles que contenen microplàstics i deixalles dels cigarrets electrònics.