Ruta de navegació

Actualitat

null 30a Cursa Científica

Actualitat
13/03/2018
30a Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau

Sant Pau organitza, el proper 17 de març, la 30ena edició de la seva Cursa Científica amb el suport de la Fundació DiR. La cita és al Recinte Modernista el dissabte a les 10h. Per commemorar els 30 anys d’aquesta cursa, l’Hospital organitza també una jornada científica el dia anterior, a la sala Cambó del mateix Recinte, on s’analitzaran els estudis realitzats al voltant de les trenta edicions d’aquest esdeveniment científic-esportiu.

El pròxim 16 de març a les 12h s’ha organitzat, a la sala Cambó del Recinte Modernista de Sant Pau, una jornada científica amb motiu de la celebració de la 30a edició de la Cursa Científica de Sant Pau. En aquesta jornada, el Dr. Ricard Serra Grima, anima mater de la Cursa Científica de Sant Pau, presentarà una ponència que exposarà les aportacions de la Cursa Científica en la recerca dels efectes de l’exercici físic de llarga durada. La ponència anirà a càrrec dels Dr. Ignasi Carrió, director del Servei de Medicina Nuclear, i del Dr. Jordi Ordóñez, cap clínic i responsable del Laboratori Cardiovascular de Sant Pau.

L’endemà, dissabte 17 de març de 2018 a les 10h, tindrà lloc al Recinte Modernista de Sant Pau la clàssica Cursa Científica de Sant Pau que enguany fa la seva 30ena. edició, i que compta amb el suport de la Fundació DiR des de l’any 1994.

Els estudis realitzats a partir dels resultats obtinguts a les diferents edicions de la cursa, i en el quals han participat el Serveis de Cardiologia, Medicina Nuclear i Bioquímica de Sant Pau, han demostrat que l'exercici físic practicat en condicions adequades afavoreix als pacients amb un problema de cor clínicament estabilitzat o aquells que han de prevenir i controlar la diabetis del tipus II, així com els que tenen hipertensió o altres alteracions de tipus metabòlic com hipercolesterolèmia. Aquests estudis han servit per ampliar les indicacions de l’exercici físic en diferents grups de pacients amb criteris objectius basats en l’evidència científica.

En aquest sentit, l’Hospital de Sant Pau és un dels pioners a Catalunya i a tot l’Estat en la rehabilitació cardíaca, fent de l’educació sanitària i l’exercici físic els elements bàsics del seu programa. Des de 1989 l’Hospital de Sant Pau organitza la Cursa Científica amb dos objectius: aprofundir en el coneixement dels efectes de l’esport sobre la salut i conscienciar la població sobre la necessitat de fer exercici. En aquests 30 anys hi han pres part més de 2.500 participants i s’hi han dut a terme una vintena d’investigacions que han permès demostrar científicament que l’esport és beneficiós per a la salut i recomanable per a totes les persones.