Actualitat
 • El Dr. Ignacio Illán-Gala premiat per la Societat Catalana de Neurologia
  17/05/2017

  El Dr. Ignacio Illán-Gala premiat per la Societat Catalana de Neurologia

  La Societat Catalana de Neurologia ha atorgat el Premi LL. Barraquer Bordas a la millor Comunicació oral OR03 presentada a la XXI Reunió Anual de la Societat Catalana de Neurologia, celebrada a Barcelona els dies 4 i 5 de maig de 2017, al Dr. Ignacio Illán-Gala, del Servei de Neurologia de Sant Pau, pel seu treball titulat “Cortical Microstructural Changes in FTLD: a New Imaging Biomarker”.
 • L’Associació d’Amics i Alumnes de Sant Pau compleix 10 anys!
  25/05/2017

  L’Associació d’Amics i Alumnes de Sant Pau compleix 10 anys!

  El proper 25 de maig l’Associació d’Amics i Alumnes de l’Hospital celebrarà el seu Xè aniversari. Per a l’ocasió, la Sala Pau Gil, del Recinte Modernista de Sant Pau, s’omplirà de màgia gràcies a l’actuació de José Antonio Cachadiña i es podrà gaudir també d’un concert de guitarra clàssica a càrrec de Javier Van Velthoven.
 • El Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora celebra els seus 70 anys
  12/05/2017

  El Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora celebra els seus 70 anys

  Avui, 12 de maig, el Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora de l’Hospital de Sant Pau celebra els seus 70 anys d’existència al Recinte Modernista de Sant Pau. Durant la celebració es farà un repàs dels avenços en aquest camp i es retrà homenatge a la figura del Dr. Pere Gabarró i Garcia, reputat cirurgià plàstic i creador del primer Servei de Cirurgia Plàstica de l’Estat, a l’Hospital de Sant Pau.
 • Jornada “MESTRES, NENS I APRENENTATGE. Per una acció eficaç dins de l'escola”
  12/05/2017

  Jornada “MESTRES, NENS I APRENENTATGE. Per una acció eficaç dins de l'escola”

  L’Escola de Patologia del Llenguatge i l’Hospital de Sant Pau han organitzat avui, 12 de maig, la Jordana “MESTRES, NENS I APRENENTATGE. Per una acció eficaç dins de l'escola”. Un matí dedicat a oferir eines, consells i informació sobre temes tant diversos com què fer per a motivar els infants, com detectar quan no se senten integrats a l’escola, com potenciar la comunicació i l’aprenentatge o com ensenyar-los a viure en la diversitat.
 • El Dr. J. Hildo Lamb impartirà la segona sessió dels Seminars 2017
  12/05/2017

  El Dr. J. Hildo Lamb impartirà la segona sessió dels Seminars 2017

  L’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, en col·laboració amb l'Institut Català de Ciències Cardiovasculars organitzen una nova sessió dels Seminars 2017, “Metabolic Imaging of Diabesity”, a càrrec del Dr. Hildo J. Lamb, del Departament de Radiologia, de la Leiden University Medical Center (The Netherlands). La cita, el proper dilluns dia 15 de maig a les 15 hores, a les sales polivalents de l’Hospital de Sant Pau.
 • Concert benefic a Sant Pau
  11/05/2017

  Concert benefic a Sant Pau

  El proper 17 de maig, a les 19 hores, a la sala d’actes de l’Hospital tindrà lloc el Concert de la Coral del Col·legi de Metges i de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau en benefici d’Arrels Fundació.
 • El proper dimecres 17 de maig, de les 15 a les 17 h, tindrà lloc, com cada any, a la sala d’actes, la taula-debat del Màster d’Infermeria Psiquiàtrica i Salut Mental que organitza l’Escola Universitària d’Infermeria del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, amb el títol “Mar or Bad. Continua el debat”.
  11/05/2017

  El proper dimecres 17 de maig, de les 15 a les 17 h, tindrà lloc, com cada any, a la sala d’actes, la taula-debat del Màster d’Infermeria Psiquiàtrica i Salut Mental que organitza l’Escola Universitària d’Infermeria del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, amb el títol “Mar or Bad. Continua el debat”.

  El proper dimecres 17 de maig, de les 15 a les 17 h, tindrà lloc, com cada any, a la sala d’actes, la taula-debat del Màster d’Infermeria Psiquiàtrica i Salut Mental que organitza l’Escola Universitària d’Infermeria de l' Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, amb el títol “Mad or Bad. Continua el debat”.
 • Els Trastorns de la Conducta Alimentaria al segle XXI
  11/05/2017

  Els Trastorns de la Conducta Alimentaria al segle XXI

  El Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Sant Pau i AETCA organitzen el “XI Congreso de l’Asociación Española para el estudio de los Trastornos de la Conducta Alimentària”, del 24 al 26 de maig, a la sala d’actes de l’Hospital de Sant Pau. Sota el lema “Los TCA en el siglo XXI: retos y dilemas” experts d’aquesta especialitat debatran durant tres dies i intentaran donar resposta als interrogants que envolten aquestes patologies en el context actual.
 • L’Hospital destacat en la publicació dels “Diez temas candentes de la Sanidad española para el 2017”
  11/05/2017

  L’Hospital destacat en la publicació dels “Diez temas candentes de la Sanidad española para el 2017”

  Sant Pau destaca positivament en el document “Diez temas candentes de la Sanidad española para el 2017”, elaborat per experts molt reconeguts de diversos àmbits sanitaris i coordinat, enguany, per l’exministre de Sanitat Julián García Vargas. En particular, el document posa el punt en el funcionament del sistema de compra dels DAI (desfibril·ladors automàtics implantats) de Sant Pau i en el concurs per a l’adquisició dels desfibril•ladors com un exemple positiu de les possibilitats del marc legal actual i d’eficiència assistencial emprant tecnologies digitals per afavorir la sostenibilitat del nostre sistema sanitari, preservant la innovació.
 • Tu també pots escollir la temàtica de La Marató 2018 i 2019
  10/05/2017

  Tu també pots escollir la temàtica de La Marató 2018 i 2019

  La Fundació La Marató de TV3 obre una convocatòria, fins el 29 de maig, de propostes de malalties per triar les que centraran les edicions 2018 i 2019 del programa. La crida està oberta a associacions de pacients i de familiars de malalts, així com també a les entitats de recerca, societats científiques i de professionals de l’àmbit de la salut inscrites en el Registre d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia.
 • El Dr. Jordi Sierra, Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya
  09/05/2017

  El Dr. Jordi Sierra, Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

  El passat diumenge 7 de maig, es va celebrar una sessió pública extraordinària per a la recepció de l’Acadèmic Electe, el Dr. Jordi Sierra, director del Servei d’Hematologia de Sant Pau, a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. Durant l’acte, el Dr. Sierra va llegir el seu discurs d’ingrés com a Acadèmic Numerari amb el tema “Trasplantament de cèl·lules mare de la sang i del sistema immune: 40 anys de progrés a una Catalunya pionera"; li va respondre el Dr. Ciril Rozman i Borstnar.
 • Sant Pau acull el II Congrés d’AMINE
  08/05/2017

  Sant Pau acull el II Congrés d’AMINE

  El Servei de Neurocirurgia amb la Dra. Estela Lladó i el Dr. Cristian de Quintana en el comitè organitzador realitzarà els dies 15, 16 i 17 de maig, a l'Hospital de Sant Pau, el II Congreso de la Asociación de Monitorización Intraquirúrgica Neurofisiológica Española (AMINE), enguany especialment focalitzat en la monitorització de la cirurgia cerebral complexa. En aquest sentit es farà fins i tot un curs avançat de monitorització intraoperatòria en cirurgia cerebral per a aconseguir les màximes reseccions possibles sense causar dèficits neurològics.
 • Resolució definitiva de concessió PERIS 2016
  05/05/2017

  Resolució definitiva de concessió PERIS 2016

  El dia 26 d'abril va tenir lloc l'acte d'entrega dels ajuts a la recerca impulsats per la Generalitat de Catalunya a través de la convocatòria PERIS (2016-2020) Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut. Diversos professionals de l’Institut de Recerca han estat premiats amb les subvencions PERIS.
 • Els trastorns de la conducta alimentària: prevenció i novetats
  05/05/2017

  Els trastorns de la conducta alimentària: prevenció i novetats

  El proper 10 de maig tindrà lloc a les sales polivalents de l’Hospital la xerrada “Els trastorns de la conducta alimentària: prevenció i novetats” a les 18 hores. Participaran en la sessió Victoria Setó, infermera especialista en salut mental de Sant Pau, Oskia Hurtado, dietista d’Arcasa a l’Hospital i el Dr. José Soriano, psiquiatre coordinador de la Unitat de Trastorns de la conducta alimentària de Sant Pau. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • Una investigadora de l’ICCC obté una de les beques Daniel Bravo 2017
  04/05/2017

  Una investigadora de l’ICCC obté una de les beques Daniel Bravo 2017

  Rosa Suades, investigadora de l’ICCC ha obtingut una de les beques Daniel Bravo 2017 que li permetrà fer una estada al Karolinska Institute de Suècia. L’objectiu d’aquestes beques és impulsar xarxes de col•laboració en recerca biomèdica cardiovascular d'excel•lència entre Catalunya i l'estranger.
 • El Dr. Artigas obre el cicle de seminaris de l’Institut de Recerca
  04/05/2017

  El Dr. Artigas obre el cicle de seminaris de l’Institut de Recerca

  L’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, en col•laboració amb el Grup de Fisiologia Molecular de la Sinapsi, organitzen el seminari “Antidepresivos de acción rápida: Nuevas Estrategias” a càrrec del Dr. Francesc Artigas, professor d’Investigació del CSIC, director del Departament de Neuroquímica i Neurofarmacologia de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (CSIC-IDIBAPS) i membre del CIBER de Salut Mental. La cita, el proper 8 de maig a les 15 hores, a les sales polivalents de l’Hospital de Sant Pau.
 • Adrià Marquez premiat a la primera edició dels premis #tenimtalent
  04/05/2017

  Adrià Marquez premiat a la primera edició dels premis #tenimtalent

  Adrián Marquéz López, infermer d’Hemodinàmica, ha guanyat el guardó “Jove Talent Atenció Especialitzada i Hospitalària”, en la primera edició dels premis #tenimtalent. Aquests guardons reconeixen a joves, entre 23 i 35 anys, professionals d’infermeria que treballen en entorns hospitalaris o d’atenció especialitzada.
 • LI Curs de sedació profunda en endoscòpia
  03/05/2017

  LI Curs de sedació profunda en endoscòpia

  Del 3 al 5 de maig tindrà lloc a l’Hospital de Sant Pau el “LI Curso de sedación profunda en endoscopia” organitzat per la Sociedad Española de Endoscopia Digestiva. Els objectius d’aquest curs són promoure coneixements per a l’administració de sedació profunda amb Propofol en endoscòpia digestiva diagnòstica i terapèutica. Alhora que aconseguir qualificació per a manteniment de la via aèria i reanimació cardiopulmonar bàsica. És un curs dirigit a personal sanitari que realitzen tasques assistencials en endoscòpia digestiva.
 • Els doctors Navarro i Soria guardonats en la primera edició dels premis “Dia del Biòleg”
  02/05/2017

  Els doctors Navarro i Soria guardonats en la primera edició dels premis “Dia del Biòleg”

  Dos professionals de Sant Pau, el Dr. Ferran Navarro i el Dr. Jose Manuel Soria van ser guardonats, el passat 25 d’abril, en la primera edició del premis “Dia del Biòleg” que concedeix el Col•legi de Biòlegs de Catalunya. El Dr. Navarro va rebre el premi a la “Trajectòria professional” i el Dr. Soria va ser guardonat en la categoria de “Recerca i investigació”.
 • Torna el “Mou-te per l’esclerosi múltiple”
  28/04/2017

  Torna el “Mou-te per l’esclerosi múltiple”

  El proper 30 d’abril se celebra al Circuit de Barcelona – Catalunya la XVII edició del “Mou-te per l’esclerosi múltiple”. Durant la jornada d’enguany es podrà participar en diferents carreres tant per adults com per infants. També hi haurà proves de patinatge, de ciclisme i durant tot el matí es podrà gaudir d’inflables, rocòdrom, zumba i diferents activitats lúdiques.