Actualitat
 • L’estudi de la Dra. Olivia Belvin reconegut a Molecular & Cellular Proteomics
  18/01/2019

  L’estudi de la Dra. Olivia Belvin reconegut a Molecular & Cellular Proteomics

  Un estudi sobre biomarcadors sinàptics per a la malaltia de l’Alzheimer liderat per la Dra. Olivia Belvin, investigadora Miquel Servet de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau en el Grup d’Investigació de Neurobiologia de les Demencies que coordina el Dr. Albert Lleo ha estat publicat en la revista Molecular & Cellular Proteomics i ha rebut també finançament del consorci Proteored Proteored (ISCIII).
 • Sant Pau participa en un estudi publicat a Circulation sobre la malaltia arterioscleròtica
  16/01/2019

  Sant Pau participa en un estudi publicat a Circulation sobre la malaltia arterioscleròtica

  Els Drs. José Martínez-González i Cristina Rodríguez del Grup de Recerca “Mecanismes reguladors del remodelat cardiovascular” de l’IIB Sant Pau, han participat en un treball desenvolupat en col•laboració amb el Centre Nacional d'Investigacions Cardiovasculars (CNIC), publicat recentment a la prestigiosa revista Circulation. Els investigadors, integrats al CIBER de malalties cardiovasculars (CIBERCV), han observat que l'expressió de la molècula CD69 en cèl·lules de la sang, prediu el desenvolupament de l'aterosclerosi subclínica (sense símptomes) de manera independent a altres factors de risc cardiovascular clàssics.
 • Dermatologia de Sant Pau aconsegueix el certificat d’excel·lència del GA²LEN ADCARE
  16/01/2019

  Dermatologia de Sant Pau aconsegueix el certificat d’excel·lència del GA²LEN ADCARE

  La xarxa europea GA²LEN ha concedit el certificat de qualitat del GA²LEN Atopic Dermatitis Center of Reference and Excellence (GA²LEN ADCARE) al Servei de Dermatologia de Sant Pau. Els objectius principals de GA²LEN ADCARE són proporcionar excel·lència en la gestió i educació de la dermatitis atòpica i augmentar el coneixement de la urticària mitjançant la recerca, així com promoure la consciència de la dermatitis atòmica mitjançant diferents activitats.
 • El Dr. Sionis escollit membre de l’Acute Cardiovascular Care Association
  15/01/2019

  El Dr. Sionis escollit membre de l’Acute Cardiovascular Care Association

  El Dr. Alessandro Sionis, cap de la Unitat de pacients crítics cardiòlogics del Servei de Cardiologia de Sant Pau, ha estat recentment elegit membre del Board i Education Chair de l’Acute Cardiovascular Care Association (ACCA) de la European Society of Cardiology (ESC) pel període 2018-2020.
 • 50è aniversari del Servei de Bioquímica
  14/01/2019

  50è aniversari del Servei de Bioquímica

  El proper 24 de gener el Servei de Bioquímica de Sant Pau celebrarà el seu 50è aniversari amb una jornada a la sala d’actes de l’Hospital. Adjunt trobareu el programa.
 • 3a edició del curs Maneig dels trastorns de l’hemostàsia associats al sagnat massiu
  14/01/2019

  3a edició del curs Maneig dels trastorns de l’hemostàsia associats al sagnat massiu

  El propers 11 i 12 de febrer tindrà lloc la tercera edició del curs Maneig dels trastorns de l’hemostàsia associats al sagnat massiu, coordinat pel Servei d’Anestesiologia i Reanimació de Sant Pau. Un curs dirigit a metges especialistes i residents en Anestesiologia, així com a d’altres professionals involucrats en el maneig d’aquests pacients. Adjunt trobareu el programa de la jornada.
 • Taller informatiu sobre el part natural
  14/01/2019

  Taller informatiu sobre el part natural

  El proper dijous 17 de gener tindrà lloc un nou taller informatiu sobre el part natural, que organitza el Servei de Ginecologia i Obstetrícia de Sant Pau. La cita és de 10 a 12.30 hores a les sales polivalents. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • Sessions informatives sobre l’atenció al part
  11/01/2019

  Sessions informatives sobre l’atenció al part

  El proper dimarts 15 de gener es reprenen a Sant Pau les sessions informatives sobre el part que organitza el Servei de Ginecologia i Obstetrícia, en col·laboració amb el Servei d’Anestesiologia. La cita és de 10 a 11.30 hores a les sales polivalents. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • Sant Pau participa en un estudi que demostra com la depressió i l’ansietat són un risc independent en el control de l’asma
  10/01/2019

  Sant Pau participa en un estudi que demostra com la depressió i l’ansietat són un risc independent en el control de l’asma

  L’estudi publicat a The Journal of Allergy and Clinical Immunology, en el que participa el Grup de Malalties respiratòries cròniques de l’Institut de Recerca de Sant Pau i el Servei de Pneumologia de l’Hospital, la Fundació Jiménez Díaz i la Universitat Autònoma de Madrid, ha demostrat com l'ansietat i la depressió suposen un risc independent en el control de l'asma. En el treball en el que van participar 180 pneumòlegs i al·lergòlegs, es va proposar esbrinar l'associació del diagnòstic d'asma amb símptomes de depressió i ansietat i amb el seu grau de control.
 • El Banc de Sang busca 10.000 donants a la Marató de donants de sang de Catalunya
  07/01/2019

  El Banc de Sang busca 10.000 donants a la Marató de donants de sang de Catalunya

  Sant Pau se suma a La Marató de Sang del Banc de Sang i Teixits de Catalunya que comença aquest divendres dia 11 i s’allargarà fins al 18 de gener. Amb el lema “Tu sí que ets important”, l’objectiu és remuntar les donacions després de les vacances de Nadal. El Banc de Sang proposa que tothom utilitzi la seva influència per parlar de la donació, ja sigui a les xarxes socials, a la feina o entre els veïns. La Marató vol animar tots els catalans a convertir-se en @sangfluencers o @bloodfluencers, ja sigui donant sang o motivant a altres persones a fer-ho.
 • Sant Pau forma part d’una una xarxa paneuropea amb més de 45 centres cardiovasculars per avaluar l'eficàcia de l’ECMO
  27/12/2018

  Sant Pau forma part d’una una xarxa paneuropea amb més de 45 centres cardiovasculars per avaluar l'eficàcia de l’ECMO

  Sant Pau participa activament en una extensa xarxa dels principals hospitals cardiovasculars de nou països europeus que estan treballant junts en l'assaig EURO SHOCK per determinar l'eficàcia i el cost-benefici d’ECMO (Oxigenació per Membrana Extracorpòria) implantada precoçment en pacients amb xoc cardiogènic. Recentment els investigadors es van reunir a la Royal Society of Medicine de Londres per als últims preparatius abans de l inici d l'assaig. L'objectiu de reclutament és aleatoritzar a més de 400 pacients en 34 mesos a partir l'1 de febrer de el 2019.
 • Cada petit amb el seu nom
  21/12/2018

  Cada petit amb el seu nom

  Des de la Setmana del Prematur, a Teràpia Ocupacional, els pacients, expacients i voluntaris han estat preparant un regal per donar durant el Nadal als petits de l’Hospital. Avui, 21 de desembre s’ha fet la primera entrega. Es tracta d’una iniciativa del Servei de Medicina Física i Rehabilitació i el Pediatria, amb la col·laboració d’associació PAUETS i Mamikus. El regal consisteix en unes lletres de roba per formar els noms dels nens i poder penjar-les a les incubadores mentre estan ingressats. D’aquesta manera, d’una banda els petits de Sant Pau comencen a tenir els seu propi espai i identitat i, de l’altra, els pacients i expacients del Teràpia Ocupacional exerciten teràpies de planificació, força i coordinació motora realitzant una activitat amb una motivació emocional extra.
 • La Unitat de Genòmica de Malalties Complexes de l'IIB Sant Pau liderarà un estudi sobre la resposta de l'expressió dels gens en situacions ambientals extremes
  21/12/2018

  La Unitat de Genòmica de Malalties Complexes de l'IIB Sant Pau liderarà un estudi sobre la resposta de l'expressió dels gens en situacions ambientals extremes

  La Unitat de Genòmica de Malalties Complexes, de l'Institut de Recerca Biomèdica de Sant Pau (IIB-Sant Pau), liderarà un estudi sobre la resposta de l'expressió dels gens en situacions ambientals extremes. Aquest estudi es durà a terme en col·laboració amb la Universitat Politècnica i l'Hospital Clínic a partir de les dades recollides en l'expedició "K2WinterTopApeal" de l'alpinista Alex Txikon, que partirà cap al Pakistan el proper mes de gener.
 • Oncologia Mèdica de Sant Pau publica a Jama
  21/12/2018

  Oncologia Mèdica de Sant Pau publica a Jama

  La Dra. Ariadna Tibau investigadora de l’Institut de recerca de l’Hospital de Sant Pau-IIB Sant Pau, adjunta del Servei d'Oncologia Mèdica de Sant Pau i Consolació Moltó resident del mateix Servei han publicat recentment un article a la prestigiosa JAMA. El treball titulat “Assessment of Frequency and Reporting of Changes in Cancer Trial Design After Initiation of Patient Accrual”.
 • Workshop Avenços en Cardiometabolisme
  20/12/2018

  Workshop Avenços en Cardiometabolisme

  El divendres 25 de gener, al Recinte Modernista de Sant Pau, tindrà lloc el Workshop Avenços en Cardiometabolisme. Una jornada on facultatius i investigadors de reconegut prestigi presentaran els avenços recents en recerca bàsica, translacional i clínica en el camp del Cardiometabolisme al llarg de quatre sessions. El workshop va dirigit a investigadors, facultatius del laboratori clínic, personal assistencial dels àmbits de l’Endocrinologia, la Cardiologia, la Medicina Interna i la Medicina de Família, així com a personal en formació en aquests àmbits. Adjunt trobareu el programa de la jornada.
 • Xerrades sobre l’esclerosi múltiple
  19/12/2018

  Xerrades sobre l’esclerosi múltiple

  Avui 19 de desembre, a les 17.30 tindrà lloc la segona xerrada sobre l’esclerosi múltiple amb la sessió “Investigació en esclerosi múltiple present i futur”. L’entrada és lliure i gratuïta. Adjunt trobareu la informació sobre les xerrades.
 • La Unitat d’Imatge Cardíaca de Sant Pau publica a la British Medical Journal Open Sport & Exercise Medicine
  19/12/2018

  La Unitat d’Imatge Cardíaca de Sant Pau publica a la British Medical Journal Open Sport & Exercise Medicine

  La Unitat d'Imatge Cardíaca, del Servei de Cardiologia de Sant Pau, i investigadors de l'IIB Sant Pau, han publicat recentment a la prestigiosa revista British Medical Journal Open Sport & Exercise Medicine. L'article “Myocardial remodelling and tissue characterisation by cardiovascular magnetic resonance (CMR) in endurance athletes” tracta sobre els canvis que pateix el cor dels atletes de resistència (maratonians) amb una llarga història d'activitat esportiva estudiats per ressonància magnètica cardíaca.
 • Jornada de portes obertes a la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist
  19/12/2018

  Jornada de portes obertes a la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist

  Amb motiu de les festes nadalenques, la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist organitza una Jornada de Portes Obertes adreçada a professionals, entitats, usuaris i les seves famílies.
 • Sant Pau participa en una publicació al Journal of Clinical Lipidology
  16/12/2018

  Sant Pau participa en una publicació al Journal of Clinical Lipidology

  Professionals del Servei de Bioquímica, investigadors del Grup de Bases Metabòliques del Risc Cardiovascular de l'Institut de Recerca, juntament amb facultatius dels Serveis d'Endocrinologia i Nutrició, Medicina Interna i Pediatria de l'Hospital de Sant Pau, i facultatius i investigadors d'altres centres hospitalaris de Catalunya - agrupats en l'entorn de la Xarxa de Lípids i Arteriosclerosi, que reuneix a membres de fins a 24 centres catalans, han liderat una publicació al Journal of Clinical Lipidology sobre l'experiència de 9 anys en el diagnòstic de la hipercolesterolèmia familiar (HF) a Catalunya.
 • Exposició Dfábula de la Unitat de Rehabilitació Comunitària Dr. Pi i Molist
  14/12/2018

  Exposició Dfábula de la Unitat de Rehabilitació Comunitària Dr. Pi i Molist

  Avui s’ha donat al tret de sortida de l’exposició Dfábula. Un recull d’obres que es podran veure del 14 de desembre de 2018 al 18 de gener de 2019 al Bloc A, planta 2, de Consultes Externes de l’Hospital de Sant Pau. Una mostra de màscares i pintures, individuals i col·lectives, realitzades pels participants del Racó Artístic de la Unitat de Rehabilitació Comunitària Dr. Pi i Molist.