Back

Recomanació important per pacients en tractament amb ESMYA (R)

NEWS
13/03/2020
Recomanació important per pacients en tractament amb ESMYA (R)

La Agència Europea del Medicament (EMA) ha emès unes recomanacions de seguretat amb data de 13 de març de 2020, segons les quals s’informa de la possibilitat de dany hepàtic en les usuàries d’Acetat d’Ulipristal (ESMYA) com a tractament dels miomes uterins simptomàtics 

Aquestes recomanacions s'han realitzat com a mesura preventiva fins que es tinguin resultats definitius de l'estudi de Farmacovigilància del PRAC sobre la possibilitat d'afectació hepàtica causada pel fàrmac, que s'esperen per mitjans de juny de 2020.

Aquelles pacients que estàn en tractament amb aquest fàrmac han de suspendre el tractament i poden dirigir-se al seu ginecòleg de l'ASSIR de zona per rebre més informació sobre aquestes recomanacions.

Un cop valorades dites recomanacions, el Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital de Sant Pau ha decidit dur a terme les següents accions:

  • Identificació de les usuàries en tractament vigent amb ESMYA receptat desde Consultes externes de Ginecologia, Urgències de Ginecologia i ASSIR Guinardó.
 
  • Contactar amb dites pacients (via telefònica i per carta) per informar de la necessitat de realitzar un control clínic per descartar clínica d’afectació hepàtica i programar controls analítics. Aquelles pacients amb visita programada posteriorment a març de 2020, rebran una carta avançant la visita durant els mesos següents.
 
  • En la visita a Consultes externes es transmetran les recomanacions de seguretat emeses (aturar tractament actual i realitzar analítica amb perfil hepàtic post-tractament) al mateix temps que s’ofereix a la pacient tractament alternatiu individualitzat.
 
Anirem informant de les novetats al respecte.

News
Ubicació i contacte
Hospitalització

Bloc D - Planta 2

Sala de parts

Planta - 1

Consultes Externes
Bloc A - Planta 2 - Mòdul 5
Secretaria
Bloc A - Planta 5
Telèfon
93 553 70 41
Fax.
93 553 70 57
ASSIR Guinardó
3a planta del CAP Guinardó
Cr. Teodor Llorente, 26 - 08041 Barcelona
93 348 99 05