Vés enrere

Higiene de Mans 2016

Actualitat
05/05/2016
Mira les teves mans! La higiene de les mans és clau per a una atenció quirúrgica segura


 

El 5 de maig és el Dia Mundial de la Higiene de les Mans, impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Enguany, amb l’eslògan “Mira les teves mans: la higiene de les mans, clau per a una atenció quirúrgica segura”, l’OMS prioritza la millora de les pràctiques d’higiene de les mans en tots els serveis quirúrgics durant tot el procés assistencial, des de les plantes de cirurgia i els quiròfans fins als serveis de cirurgia ambulatòria.

Els pacients quirúrgics poden contraure infeccions relacionades amb l’assistència sanitària (IRAS), com les que es poden produir amb l’ús dels dispositius (sonda vesical, catèters venosos), però sobretot, durant la intervenció quirúrgica. Òbviament, al llarg d’aquest procés assistencial, es porten a terme actuacions en què està recomanat fer una antisèpsia quirúrgica de les mans i, en d’altres, una higiene de les mans no quirúrgica.

El Dia Mundial de la Higiene de les Mans té la finalitat de conscienciar i implicar els professionals sanitaris en la prevenció de les IRAS mitjançant una mesura senzilla i molt eficaç.

El Departament de Salut, per donar més difusió a la Jornada, demana a tots els centres sanitaris que duguin a terme la pràctica de la higiene de les mans d’una manera visible i generalitzada entre el personal sanitari, els pacients i els familiars el dia 5 de maig a les 10 hores i a les 18 hores. Si no fos possible, aleshores demana que es faci un acte simbòlic en què alcin els braços amb les mans obertes.

El Departament de Salut també ha proposat que es mostri el suport a la campanya 2016 en els mitjans socials amb l’etiqueta #SAFESURGICALHANDS i, a més, que s’esmentin els perfils @WHO i @salutcat.

 


Visualització del contingut web Visualització del contingut web

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí
Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat