Vés enrere

Guia actuacio davant agents biologics altament transmissibles

Actualitat
22/03/2017
Guia d'actuació davant d'agents biològics altament transmissibles

La Generalitat de Catalunya ha elaborat aquesta guia d’actuació amb l’objectiu d’unificar criteris, des del punt de vista de la prevenció de riscos laborals, per tal de garantir la seguretat i la salut dels treballadors i les treballadores del sector sanitari davant de potencials exposicions, per raó de la seva feina, a agents biològics perillosos altament transmissibles.

 

Arran de l’experiència i el treball desenvolupats a causa de l’exposició al virus de l’Ebola, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va veure la necessitat d’anticipar-se i crear un grup de treball amb professionals de la seguretat i salut laboral, a fi d’elaborar una guia de recomanacions davant d’agents biològics altament transmissibles i per afrontar de manera ordenada una futura arribada d’agents més perillosos o de transmissió per via aèria. Alhora, es vol disposar d’un document consensuat per evitar així el possible col·lapse dels centres sanitaris i el risc que podrien desencadenar aquests agents biològics en els seus treballadors.

 

L’àmbit d’aplicació d’aquest document són els centres sanitaris de tots els nivells assistencials —atenció primària i atenció hospitalària— en què es poden produir situacions d’exposició dels treballadors i les treballadores, per raó de la seva feina, a agents biològics perillosos altament transmissibles. Això inclou tant personal sanitari com no sanitari.

 

Els agents biològics, a diferència dels químics i els físics, són éssers vius, organismes amb un cicle de vida determinat que, en penetrar en el cos humà, poden ocasionar malalties de tipus infecciós o parasitari. Els riscos professionals derivats de l’exposició a contaminants biològics es donen en activitats que, per les seves característiques, faciliten el contacte del treballador amb un o més agents biològics.

 

Més informació

 

 


Visualització del contingut web Visualització del contingut web

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí
Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat