Aquest site es veu millor amb un navegador que suporti estàndards web


www.santpau.es - Web de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

logo Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Informació d'interès

17/03/2011

Neix a Sant Pau el primer nadó deslliurat d’una mutació que causa càncer de mama

Sant Pau i la Fundació Puigvert, en col·laboració amb Reprogenetics, realitzen per primera vegada a Espanya el diagnòstic genètic preimplantacional (DGP) en una portadora del BRCA1 (que implica un alt risc de patir càncer de mama). El procediment ha finalitzat amb el naixement d’un nadó sa no portador de la predisposició a patir càncer de mama. Aquest cas es va presentar als mitjans el dimarts 17 de març.

L’important avenç aconseguit amb aquesta tècnica ha estat possible gràcies al treball conjunt que realitzen el Servei de Ginecologia de l’Hospital de Sant Pau i els Serveis de Laboratoris i d’Andrologia de la Fundació Puigvert, així com a la participació de Reprogenetics, laboratori especialitzat en Diagnòstic Genètic Preimplantacional.


El mes d’abril de 2009, la Comissió Nacional de Reproducció Humana Assistida va autoritzar per primera vegada a Espanya el procediment en comprovar que la mare presentava antecedents familiars de càncer de mama i ovari d’aparició precoç i alta mortalitat, i en identificar-se la presència d’una mutació en el gen BRCA1 en el seu genoma.Adjuntem la nota de premsaDocuments adjunts
Icona document adjunt 03172011_NP_DGP_CAT.doc