Aquest site es veu millor amb un navegador que suporti estàndards web


www.santpau.es - Web de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

logo Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Informació d'interès

28/10/2009

El 30 d’octubre a les 16h, dins el marc de la Jornada dedicada al Dr. Pere Gabarró i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, es

El proper 30 d’octubre a la Sala d’Actes del Nou Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, dins el marc de la commemoració de l’Any Dr. Pere Gabarró, tindrà lloc la “Jornada el Dr. Gabarró i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau”, durant la qual es presentarà el llibre que ha promogut la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau sobre la seva vida i obra.

El Dr. Pere Gabarró i Garcia, pioner de la cirurgia plàstica a Catalunya, va néixer a Igualada el 1899. Llicenciat en Farmàcia i Medicina, va iniciar la seva carrera interessant-se per la cirurgia plàstica i reparadora. Amb l’esclat de la Guerra Civil espanyola va ser incorporat a les files de l’exèrcit de la República com a cirurgià, i posteriorment, en acabar el conflicte, es va exiliar a Anglaterra. En tornar a Catalunya als anys quaranta va crear, amb moltes dificultats, la primera Unitat de Cirurgia Plàstica d’Espanya a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, des d’on desenvolupà una gran activitat divulgativa per tal de fer arribar a tota la comunitat mèdica els seus coneixements i la seva experiència. 

La història de la seva pràctica mèdica s’ha pogut recollir exhaustivament gràcies al procés d’inventari i catalogació del fons documental que ha dut a terme la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, i on es constata la seva permanent necessitat de representar tot el que veia mitjançant dibuixos, croquis, mapes, fotografies, filmacions, etc; elements fonamentals a partir dels quals s’ha articulat una exposició “Dr. Pere Gabarró (1899-1980) en homenatge”, que ens mostra el recorregut per la vida d’un metge sempre compromès amb uns ideals: el país, la medicina i la família.  

Amb aquestes activitats entorn de la figura del Dr. Pere Gabarró, la Fundació Privada ha volgut preservar i difondre el seu patrimoni històric, artístic i documental i, alhora, aprofundir en la història de la Medicina i la societat catalana del segle XX. 

Aprofitant l’any Gabarró, que organitza el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, es fa coincidir la Sessió inaugural del Curs de formació continuada 2009–2010 de la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica Estètica i Reparadora SCCPRE amb la jornada que es realitza a l’Hospital titulada Dr. Pere Gabarró i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.Documents adjunts
Icona document adjunt diptic_gabarro_baixa.pdf
Icona document adjunt NP Dr. Gabarró 28.10.2009 Patrimoni_1.pdf
Icona document adjunt Caratula Llibre Gabarró.pdf