Atrás

Un grup de ciutadans visiten el projecte de La Marato a lIR Sant Pau juny19

Actualidad
20/06/2019
Un grup de ciutadans visiten el projecte de La Marató a l’Institut de Recerca de Sant Pau

El Dr. Josep Julve, del grup de recerca Bases metabòliques del risc Cardiovascular, del l’Institut de Recerca de Sant Pau, ha explicat el projecte finançat per La Marató de TV3 en el que està treballant a un grup de ciutadans interessats.

La "cardiomiopatia diabètica" és una causa comuna d'insuficiència cardíaca en pacients diabètics. Actualment, no es disposa de biomarcadors específics per fer-ne el seu diagnòstic precoç ni tampoc per predir-ne la seva evolució clínica. Els objectius de l’estudi, finançat per la Fundació La Marató de TV3, són estudiar la contribució de les lipoproteïnes LDL modificades en la patogènia d'aquesta cardiomiopatia en models experimentals i identificar biomarcadors circulants del metabolisme lipídic, relacionats amb l'acumulació de greix en el cor i les alteracions en la funció cardíaca, que puguin ser utilitzats per al diagnòstic precoç i el pronòstic clínic d'aquesta cardiomiopatia en pacients.

Aquest projecte forma part d'una iniciativa conjunta entre investigadors de l'Institut de Recerca de l'Hospital Sant Pau (Dr. Josep Julve) i de l'Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (Dr. Núria Alonso).


Visor de contenido web Visor de contenido web

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí
Contacto Comunicación
Jefe de Prensa

Abraham del Moral

Teléfono: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Alquiler de espacios

Teléfono: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat