Atrás

Un estudi liderat pel Centre Cochrane Iberoamerica IIB Sant Pau un dels mes rellevants per a lAtencio Primaria

Actualidad
23/06/2022
Un estudi liderat pel Centre Cochrane Iberoamericà – IIB Sant Pau, un dels més rellevants per a l’Atenció Primària

La revista oficial del Col·legi de Metges de Família de Canadà, “Canadian Family Physician”, ha publicat la llista dels 10 articles o guies més rellevants per a l’assistència sanitària en Atenció Primària del 2021. Un d’aquests articles és el liderat per investigadors del Centre Cochrane Iberoamericà i de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Sant Pau (IIB Sant Pau) sobre prescripció diferida d’antibiòtics en nens i publicat a la revista científica Pediatrics.

L’estudi, realitzat en 39 centres de salut de l’Estat espanyol, demostra que la prescripció diferida d’antibiòtics és segura i efectiva per tractar les infeccions respiratòries no complicades en nens. De fet, aquesta estratègia, comparada amb la prescripció immediata d’antibiòtics, redueix notablement l’ús d’aquests medicaments i és igual de satisfactòria per als pares, segons els resultats obtinguts.

La primera signant de l’article, la Gemma Mas-Dalmau, infermera de l’Àrea de Recerca i Avaluació de l’Hospital de Sant Pau, assenyala que no s’han observat diferències pel que fa a la durada i gravetat dels símptomes de les infeccions respiratòries (faringitis, rinosinusitis, otitis mitja aguda o bronquitis aguda) comparant tres estratègies: receptar un antibiòtic, no receptar-lo o fer una prescripció diferida.

 

Podeu llegir l’article en aquest enllaç

Per consultar la llista dels 10 articles més rellevants del 2021 aquí


Visor de contenido web Visor de contenido web

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí
Contacto Comunicación
Jefe de Prensa

Abraham del Moral

Teléfono: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Alquiler de espacios

Teléfono: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat