Atrás

Sant Pau pioner a lEstat en el tractament endovascular complet de larc aortic

Actualidad
19/11/2021
Sant Pau pioner a l’Estat en el tractament endovascular complet de l’arc aòrtic

Sant Pau porta a terme la primera reparació endovascular completa d’arc aòrtic de tot l’Estat, amb el dispositiu de triple branca de la plataforma “Terumo Aortic” per solucionar una dilatació aneurismàtica. Fins ara, amb els dispositius que teníem, les reparacions endovasculars de l’arc aòrtic, necessitaven associar una intervenció de derivació total o parcial dels troncs supraòrtics. Utilitzant aquest nou dispositiu que es dissenya i fabrica a mida per a cada malalt, es pot fer tot el procediment complet per “dins de les artèries” i estalviar aquests by-passos a nivell de les artèries del coll.

En aquesta intervenció multidisciplinària, liderada pel Dr. Jaume Dilmé, membre de la Unitat Funcional de Patologia Aòrtica (UPA) del Servei d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular, han participat també especialistes dels Serveis de Radiologia, Cardiologia, Cirurgia Cardíaca, Anestesiologia i Infermeria de Sant Pau. 

Amb aquesta tècnica, utilitzant accessos arterials de les extremitats inferiors a les engonals, de les caròtides al coll i del braç esquerre, s’aconsegueix reconstruir mitjançant endopròtesi cobertes intrarterials, tota l’anatomia de l’arc aòrtic del pacient sense necessitat de realitzar cap cirurgia complementària. Això permet evitar abordatges quirúrgics més agressius en alguns malalts molt seleccionats. Gràcies a aquest tipus de reparació endovascular, el pacient presenta una recuperació més ràpida, amb una reincorporació social precoç.


Visor de contenido web Visor de contenido web

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí
Contacto Comunicación
Jefe de Prensa

Abraham del Moral

Teléfono: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Alquiler de espacios

Teléfono: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat