Atrás

Sant Pau guanya el primer premi del congrés anual europeu dESTRO

Actualidad
13/05/2019
Sant Pau guanya el primer premi del congrés anual europeu d’ESTRO

El passat 27 d’abril, al congrés anual  europeu de l’European  Society for Radiotherapy and Oncology (ESTRO), el comitè científic internacional va concedir un primer premi, dins de l’àmbit dels tècnics de radioteràpia i dosimetria, al treball presentat per la tècnica dosimetrista Nuria Espinosa, del Servei de Radiofísica i Radioprotecció de l’Hospital.

La rellevància clínica del  treball premiat, “Strategies to maintain bladder and rectum volumes do not reduce the GTV movement for rectal cancer RT”, resideix en una millora de la radioteràpia (IMRT/VMAT) preoperatòria pel càncer rectal. L’estudi  avalua la reproductibilitat diària en la posició dels tumors rectals segons les estratègies de control del volum vesical i rectal. Es conclou que es requereix un seguiment per imatge en temps real durant el tractament. Aquest treball és un  exemple clar de la importància i el paper dels tècnics en el procés de la Radioteràpia, i de com els estudis científics d’aquest tipus ajuden a millorar la pràctica clínica.

Van optar al premi més de 2.200 treballs presentats. Aquest primer premi és un treball multidisciplinar en el que també van participar el Dr. Josep Balart (Oncologia Radioteràpica), la tècnica Anna Coral (Radiofísica i Radioprotecció) i la radiofísica hospitalària María Lizondo (Radiofísica i Radioprotecció).


Visor de contenido web Visor de contenido web

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí
Contacto Comunicación
Jefe de Prensa

Abraham del Moral

Teléfono: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Alquiler de espacios

Teléfono: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat