Atrás

Investigadors de l Hospital de Sant Pau publiquen a la revista New England Journal of Medicine

Actualidad
12/12/2017
Investigadors de l’Hospital de Sant Pau publiquen a la revista New England Journal of Medicine

Investigadors dels serveis d’Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del dolor, i d’Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (IIB Sant Pau) han participat en la publicació d’un article a la revista New England Journal of Medicine

 

L’estudi, coordinat pel St. Michael’s Hospital de Toronto (Canadà), on també han col·laborat de forma molt rellevant el Servei de Cirurgia Cardíaca i el Banc de Sang, forma part de la línia d’investigació en medicina perioperatòria impulsada per investigadors de diversos serveis de l’Hospital de Sant Pau. En aquest cas, les doctores. F. Galán, M. Rivilla i M. Cegarra del Servei d’Anestesiologia (Secció de Cirurgia cardíaca) i els doctors MJ. Martínez-Zapata, G. Urrútia i R. Acosta del Servei d’Epidemiologia Clínica, són coautors col·laboradors d’aquest estudi internacional.

L’article presenta els resultats principals de l’assaig clínic TRICS III que compara dues estratègies de transfusió sanguínia en 5.243 pacients de risc de morir moderat o alt sotmesos a cirurgia cardíaca: estratègia restrictiva (transfondre a partir d’una hemoglobina <7.5 g/dL) vs liberal (hemoglobina <9.5 g/dL).

L’estudi conclou que, en pacients de cirurgia cardíaca amb un risc de morir moderat o alt,  l’estratègia restrictiva no és inferior que la liberal respecte al desenllaç principal (variable combinada de mort per qualsevol causa , infart de miocardi, ictus, o inici d’insuficiència renal amb diàlisi), però amb una substancial reducció dels requeriments transfusionals (menys pacients transfosos i menys unitats transfoses).

La importància d’aquests resultats rau en la incertesa que existia en aquesta població específica, prèviament no estudiada. Tota reducció de l’exposició innecessària a transfusions sanguínies, un fet especialment freqüent en l’àmbit de la cirurgia cardíaca, suposa un important estalvi de recursos i també una reducció dels riscos no menyspreables associats a les transfusions. D’altra banda, aquests resultats reforcen la política de transfusió restrictiva que ja es ve aplicant al nostre hospital.

L’article es troba disponible a http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1711818


Visor de contenido web Visor de contenido web

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí
Contacto Comunicación
Jefe de Prensa

Abraham del Moral

Teléfono: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Alquiler de espacios

Teléfono: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat