Visualització del contingut web Visualització del contingut web

Qui ho organitza?

L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és un hospital d’alta complexitat que, amb sis segles d’existència, representa la institució hospitalària degana de l’Estat espanyol. La seva actuació se centra principalment a Barcelona i s’estén per tota Catalunya, a més de tenir una notable incidència a la resta de l’Estat i en l’àmbit internacional.

Aquesta iniciativa va néixer del Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora de l’Hospital i es va organitzar amb la col·laboració de tots els serveis mèdics i professionals de la salut que treballen amb el càncer de mama a la nostra institució. Així mateix, en la 1a jornada també vam comptar amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.

 

L’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, creat el 4 de juny de 1992, és una fundació privada de caràcter científic que té per missió promoure la recerca bàsica, clínica, epidemiològica i de serveis sanitaris en el camp de les ciències de la salut i la biomedicina, amb el darrer objectiu de contribuir a la millora de la salut de la població. El 10 de desembre de 2003, la Generalitat de Catalunya va aprovar l’adscripció de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau com a Institut Universitari de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

L’Institut de Recerca té com a missió la millora de la salut i la qualitat de vida de les persones, mitjançant la producció i divulgació de coneixement científic, la formació d’investigadors de nivell internacional, la generació d’innovacions sanitàries i l’aplicació dels avenços a la pràctica assistencial i les polítiques sanitàries.

El 17 de maig de 2009, l’Institut de Recerca i d’altres nou entitats van crear l’Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau), amb l’objectiu de reforçar la recerca col·laborativa traslacional, que fa de pont entre la investigació bàsica i la pràctica clínica, amb la vocació en última instància de millorar la cura dels pacients.