Vés enrere

Sant Pau publica al Translational Research The Journal of Laboratory and Clinical Medicine

Actualitat
07/11/2017
Sant Pau publica al Translational Research, The Journal of Laboratory and Clinical Medicine

El Dr. Josep Julve, de l’IIB Sant Pau i el Dr. Francisco Blanco Vaca, director del Servei de Bioquímica de Sant Pau i IP del Grup de Bases metabòliques del risc cardiovascular de l’IIB són els principals signants d’un article publicat a la revista Translational Research, The Journal of Laboratory and Clinical Medicine.

L’article demostra una alteració important en l’excreció fecal de colesterol en un model de rosegadors de la família muridae de diabetis i obesitat extrema, deguda a una alteració de la senyalització que regula aquesta excreció i que està controlada per un factor transcripcional regulable per lligants denominat LXR alfa que controla els transportadors enterohepàtics de colesterol ABCG5/G8.

Encara que aquesta troballa correspon a un model animal concret, la cirurgia bariàtrica de pacients amb obesitat mòrbida va millorar l’expressió hepàtica de LXR alfa i ABCG5/G8 suggerint que aquestes alteracions del tràfic de colesterol, de les que es coneix que afavoreixen el desenvolupament de les malalties cardiovasculars, s’observen en pacients amb obesitat mòrbida i diabetis. 


Visualització del contingut web Visualització del contingut web

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí
Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat